
Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- Dilediğiniz kadar kornişon salatalık
- Her bir 1 litrelik kavanoz için
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Yeteri miktarda nohut
- Sarımsak
- Kaynar su
Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kornişonların ucunu kesip ortasına hafif çizik atıp yıkayalım. Suyuda o arada kaynamaya bırakalım.
- Kavanoza önce bir avuç nohut ve bir kaç parça sarımsak bırakalım kornişonların kavanoza bırakırken arada aralarına sarımsak koyalım.
- En üst bölüme sırasıyla sarımsak tuz şeker limon tuzu ve sirke koyalım en son kaynamış suyu koyup hızlıca kapağını kapatıp şişeyi ters çevirelim.
- Bir gece bu şekilde kaldıktan sonra serin bir yerde muhafaza edelim ve 1 hafta sonra açalım mutlaka 1 hafta dinlensin kışın uzun süre tüketebilirsiniz.