bilgisayarci
FD Üye
Kütür Kütür Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kornişon
- 1 su bardağı iri doğranmış sarımsak
- Dibine atmak için nohut
- 1 litre kaynayıp soğumuş su
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 çorba kaşığı limon tuzu
- 1 küçük çay bardağı kalın tuz
- 3 adet küp şeker veya 1 çorba kaşığı toz şeker
- Haşlama suyuna 2 çorba kaşığı limon tuzu
- 2 çorba kaşığı kalın tuz
Kütür Kütür Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kornişonların dikenlerini hafifçe elimizde döndürüp alalım. Bol suda yıkayıp süzgece alın. Suyu iyice aksın.
- Geniş bir tencerede su kaynatıp kornişonları içine atalım ve 10 dakika kaynasın. Arada bir karıştırın. Kaynar sudan alıp buzlu suya atıp şoklama yapın. Tekrar süzgece alın yoksa boş bir tadı olur.
- Orta boy bir kavanoza 10-11 tane nohut atın. Üzerine iri doğranmış sarımsaklardan serpip sıkıca dizmeye başlayın. Boşluk ne kadar az olursa turşu o kadar iyi olur.
- Kavanoz büyükse arada bir tur daha sarımsak serpin. En üste çok küçük kornişonları koymayın sudan havada kalmasın.
- Dizme işlemi bittikten sonra tekrar sarımsak serpin. İsterseniz birer tatlı kaşığı pul biber de ekleyebilirsiniz.
- Kaynayıp iyice soğuyan 1 litre suya malzemeleri ekleyip eritin. Kavanozları üstte yarım cm boşluk kalacak şekilde doldurun.
- Doldurduktan sonra yarım saat bekleyin suda azalma olurda ekleyip kapakları takın. Su fazla gelirse saklayıp başka turşuda. Kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.