iltasyazilim
FD Üye
Kütür Kütür Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane kırmızı biber
*2 tane yeşil biber
*1 tane havuç
*5 diş sarımsak
*4 tane ekşi erik (sert olsun)
*34 dal maydanoz
Suyu için;
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı elma sirkesi
*1 yemek kaşığı himalaya tuzu
*Yarım yemek kaşığı toz şeker
Kütür Kütür Turşu Tarifi Yapılışı Sevgili takipçilerim, bugün sizlerle bol ekşili kütür kütür bir turşu tarifi paylaşacağım Bu zamana kadar bir sürü turşu tarifi denedim Hepte birilerinden aldım tarifleri Bir türlü istediğim olmadı Çoğu yumuşak oluyordu Baktım istediğim gibi olmuyorBende kendi tarifimi kendim yaptım İyiki de yapmışım dedirtti, bir daha ki sefere bu tarifi 3 ölçüden yapacağım Haydi tarif vakti;
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın, uzun uzun doğrayın Havuçları da halka halka doğrayın Kavanozun en alt katına sarımsakları koyun Üzerine sırayla biberleri, sert erikleri, havuçları sıralayın En üst kata da maydanozları koyun
Turşu suyu için; Bir kaseye su, himalaya tuzu, elma sirkesi, toz şekeri ekleyip karıştırın
Bu karışımı kavanozdaki sebzelerin üzerine dökün *Suyu kavanozun ağzına kadar doldurun, üzerinde boşluk olursa hava alır Turşunuz bozulur (Turşu yapımında kullanılan laktik asit bakterileri oksijensiz ortamda yaşamayı seviyorlar ) Kavanozun ağzını sıkıca kapatın Hiç hava almasın Serin bir ortamda 2 hafta bekletip turşunuzu kullanabilirsiniz Deneyeceklere Afiyet Olsun ****
*2 tane kırmızı biber
*2 tane yeşil biber
*1 tane havuç
*5 diş sarımsak
*4 tane ekşi erik (sert olsun)
*34 dal maydanoz
Suyu için;
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı elma sirkesi
*1 yemek kaşığı himalaya tuzu
*Yarım yemek kaşığı toz şeker
Kütür Kütür Turşu Tarifi Yapılışı Sevgili takipçilerim, bugün sizlerle bol ekşili kütür kütür bir turşu tarifi paylaşacağım Bu zamana kadar bir sürü turşu tarifi denedim Hepte birilerinden aldım tarifleri Bir türlü istediğim olmadı Çoğu yumuşak oluyordu Baktım istediğim gibi olmuyorBende kendi tarifimi kendim yaptım İyiki de yapmışım dedirtti, bir daha ki sefere bu tarifi 3 ölçüden yapacağım Haydi tarif vakti;
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın, uzun uzun doğrayın Havuçları da halka halka doğrayın Kavanozun en alt katına sarımsakları koyun Üzerine sırayla biberleri, sert erikleri, havuçları sıralayın En üst kata da maydanozları koyun
Turşu suyu için; Bir kaseye su, himalaya tuzu, elma sirkesi, toz şekeri ekleyip karıştırın
Bu karışımı kavanozdaki sebzelerin üzerine dökün *Suyu kavanozun ağzına kadar doldurun, üzerinde boşluk olursa hava alır Turşunuz bozulur (Turşu yapımında kullanılan laktik asit bakterileri oksijensiz ortamda yaşamayı seviyorlar ) Kavanozun ağzını sıkıca kapatın Hiç hava almasın Serin bir ortamda 2 hafta bekletip turşunuzu kullanabilirsiniz Deneyeceklere Afiyet Olsun ****