Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin)
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri(herhangi eriyen peynir de olur)
- 1 çay kaşığı tuz′
Kuymak (Mıhlama) Tanımı Yapılışı
- Tavaya yağımızı ve mısır unumuzu alıyoruz düzgünce rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş suyumuzu ekleyip bir yandan da karıştırıyoruz.
- Uygunca suyumuz salınca peynirimizi ekliyoruz karıştırmıyoruz.
- Bu esnada tuzumuzu da ekliyelim.
- Kendi haline bırakıyoruz ,peynirimizi büsbütün eriyince karıştırıyoruz .
- Yemeğe hazır hale geliyor afiyet olsun ????.