Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuymak (Mıhlama)

Kuymak (Mıhlama)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kuymak-mihlama.jpg

Kuymak (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 su bardağı su kontrollü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Tel peynir (civil peynir)

Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağını ve sıvı yağı tavaya koyalım,tereyağı eridikten sonra mısır ununu ekleyelim ve kavuralım.
  2. Hafif rengi dönüp kokusu çıktıktan sonra kontrollü şekilde suyunu ekleyerek karıştıralım,suyunu çektikçe su ekleyelim.
  3. Topaklanmamasına dikkat edelim.
  4. Kuymağın altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar 5 dakika pişirelim.
  5. Son olarak peynirini üzerine ekleyelim ve fazla karıştırmadan peynir eriyip tekrar yağı üzerine çıkınca ocağı kapatalım. Servise hazır. Afiyet olsun. Eğer kuymak çok katı olursa su eklemesi yapabilirsiniz,çünkü bazı mısır unları suyu daha çok kaldırabilirken bazısı kaldırmayabiliyor.
Kuymak (Mıhlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt