Kuymak Tanımı İçin Materyaller
- 6-7 yemek kaşığı doğal köy kaymağı
- 5 yemek kaşığı mısır unu
- 1,5 su bardağı su
- Kaşar peyniri
Kuymak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya kaymağı alıyoruz eritiyoruz. Akabinde mısır ununu ekleyip 7-8 dakika kavuruyoruz.
- Bu etapta kıvamı uygun olmadı diye korkmayın suyu ekleyince kaymak yağını kusacak ve katılaşacak ????
- Kavurduktan sonra suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Katılaşınca rendelenmiş kaşar peyniri de ekliyoruz ve peynirler eriyene kadar karıştırıyoruz. İşte bu kadar. Herkese afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.