Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu (Hafif tepeli)
- 2 su bardağı soğuk su
- 250 gram kuymaklık peynir (Kaşar yada tel peynir de olur)
- Tuz
Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2,5 kaşık tereyağını iyice eritelim üzerine 2 yemek kaşığı dolusu mısır ununu ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım.
- Sonra 2 su bardağı soğuk suyu birden dökmeyelim azar azar içine döküp kısık ateşte karıştırarak pişirelim tuz oranını peynirin tuzuna göre ayarlayın un su ile buluştukça koyu bir kıvam alacaktır (Bazen unun kalitesine göre su miktarı değişebilir mutlaka yavaşça ve azar azar suyu ekleyin)
- Beş altı dakika karıştırarak pişirelim tel peynir yada kuymaklık peynir onu da bulamazsanız rendelenmiş kaşar peyniri içine dökün ve karıştırmayın kısık ateşte peynirin kendiliğinden erimesini sağlayın.
- Yağı üzerine çıkınca altını kapatın ve sıcak servis yapın soğuyunca peynir sünebiliyor???? tavsiyem direk sıcak halde servis edilmeli???? Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .