bilgisayarci
FD Üye

Kuymak Tanımı İçin Gereçler
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 kase tel peyniri ve kaşar peyniri karışımı
- Tuz
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavamıza tereyağını alıp eritelim.
- Mısır unu ve tuz ek edip kavurmaya başlayalım.
- Rengi dönüp kokusu çıkınca soğuk su ekleyelim.
- Süratli hızlı karıştıralım topaklanmasın.
- Gerekirse su ek edelim koyu kıvamda olmasın.
- Altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Peynirlerimizi evvelce hazırlayalım.
- Peynirleri tavaya ekleyelim peynirler eriyince ocaktan alalım. Afiyet olsun.