Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı su
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase kadar çeçil peyniri (Farklı kaşar yahut kolot peyniriyle falanda karıştırabilirsiniz)
- Tuz (Damak tadınıza göre)
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle teflon tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup, eritelim.
- 2 yemek kaşığı mısır unu ve tuzunuda ekleyip, unumuzun hafif rengi dönüp ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra yavaş yavaş suyumuzu dökelim ve yeterlice karıştıralım.
- Bu etapta ocağımızın altını kısıyoruz ve tereyağı üzerine çıkana kadar hiç dokunmadan bir 5-10 dk pişmesini bekliyoruz.
- Yağ üzerine çıktığında sıra peynirlerimizi ekliyoruz bu sefer fazla karıştırmıyoruz.
- Yağı tekrar yüzeye çıktığında kuymağımız hazır.