nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kuyruk Yağı (İç Yağı) Tarifi İçin Malzemeler
*23 kilo dek koç & koyun gibi hayvanların kuyruk kısmındaki yağ (ya da büyük baş hayvanların iç yağı)
*Yeteri değin tuz
Kuyruk Yağı (İç Yağı) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Bizleri bir bayrama daha yetiştiren Rabbime şükürler olsun Bu bayram fakirlerin gözetildiği, dargınların barıştığı, mazlum İslâm coğrafyalarının huzura kavuştuğu bir bayram olmasını diliyorum
Kestiğimiz hayvan minik baş ise kuyruk yağını, büyük baş ise organları çevresinde bulunan iç yağını kullanacağız Bayram dıştan kasabımızdan da temin edebiliriz Ben kuyruk yağı kullandım, tarifimize geçersek; sinirleri ve zarlarından temizlenmiş kuyruk yağını küçük küpler şeklinde doğrayıp süzgece alıyoruz ve sadece bir defa uygun bir şekilde yıkayıp, suyu süzülsün diye bekletiyoruz Normalde kanlı olarak et yemenin haram ve sağlık durumu açısından zararlı olduğunu biliyoruz, lakin öğrendiğim şöyle birşey var oysa eti artı yıkayarak kullanmanın bakteri üretimini kat kat daha hızlandırdığıdır Küçük küp doğranmış kuyruk yağını tenceremize alıp, kısık ateşte ağır ağır eriyene kadar pişiriyoruz Yağın şüphesiz yanmaması gerekiyor, bu yüzden ara ara tahta bir kaşık ile karıştırmalıyız Yağ adamakıllı eridiğinde damak zevki tadımıza tarafından ve yağın daha uzun vakit bozulmadan saklanabilmesi için bir çorba kaşığı dek tuzu da ekleyip, içinde karıştırarak eritiyoruz Kavanozlara sıcakken doldurup, kapağını güzelce kapatırsak dolapta ya da güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında, yıllardan beri bozulmadan saklayabiliriz
Nerelerde kullanacağımıza da değinirsek; ben bilhassa kebap, köfte yapımında çok kullanıyorum Yaptığınız basmakalıp bir köfteye bile dıştan yediğiniz kebap tadını verebilir bu yağ Etle pişen sebze yemeklerine de çok yakışıyor Uygulama alanı iyice size kalmış
Sıhhat, şifa olsun Hayırlı Bayramlar
*23 kilo dek koç & koyun gibi hayvanların kuyruk kısmındaki yağ (ya da büyük baş hayvanların iç yağı)
*Yeteri değin tuz
Kuyruk Yağı (İç Yağı) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Bizleri bir bayrama daha yetiştiren Rabbime şükürler olsun Bu bayram fakirlerin gözetildiği, dargınların barıştığı, mazlum İslâm coğrafyalarının huzura kavuştuğu bir bayram olmasını diliyorum
Kestiğimiz hayvan minik baş ise kuyruk yağını, büyük baş ise organları çevresinde bulunan iç yağını kullanacağız Bayram dıştan kasabımızdan da temin edebiliriz Ben kuyruk yağı kullandım, tarifimize geçersek; sinirleri ve zarlarından temizlenmiş kuyruk yağını küçük küpler şeklinde doğrayıp süzgece alıyoruz ve sadece bir defa uygun bir şekilde yıkayıp, suyu süzülsün diye bekletiyoruz Normalde kanlı olarak et yemenin haram ve sağlık durumu açısından zararlı olduğunu biliyoruz, lakin öğrendiğim şöyle birşey var oysa eti artı yıkayarak kullanmanın bakteri üretimini kat kat daha hızlandırdığıdır Küçük küp doğranmış kuyruk yağını tenceremize alıp, kısık ateşte ağır ağır eriyene kadar pişiriyoruz Yağın şüphesiz yanmaması gerekiyor, bu yüzden ara ara tahta bir kaşık ile karıştırmalıyız Yağ adamakıllı eridiğinde damak zevki tadımıza tarafından ve yağın daha uzun vakit bozulmadan saklanabilmesi için bir çorba kaşığı dek tuzu da ekleyip, içinde karıştırarak eritiyoruz Kavanozlara sıcakken doldurup, kapağını güzelce kapatırsak dolapta ya da güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında, yıllardan beri bozulmadan saklayabiliriz
Nerelerde kullanacağımıza da değinirsek; ben bilhassa kebap, köfte yapımında çok kullanıyorum Yaptığınız basmakalıp bir köfteye bile dıştan yediğiniz kebap tadını verebilir bu yağ Etle pişen sebze yemeklerine de çok yakışıyor Uygulama alanı iyice size kalmış
Sıhhat, şifa olsun Hayırlı Bayramlar