Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuyruk Yağı (İç Yağı)

Kuyruk Yağı (İç Yağı)
0
137

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kuyruk Yağı (İç Yağı) Tarifi İçin Malzemeler

*23 kilo dek koç & koyun gibi hayvanların kuyruk kısmındaki yağ (ya da büyük baş hayvanların iç yağı)
*Yeteri değin tuz

Kuyruk Yağı (İç Yağı) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Bizleri bir bayrama daha yetiştiren Rabbime şükürler olsun Bu bayram fakirlerin gözetildiği, dargınların barıştığı, mazlum İslâm coğrafyalarının huzura kavuştuğu bir bayram olmasını diliyorum
Kestiğimiz hayvan minik baş ise kuyruk yağını, büyük baş ise organları çevresinde bulunan iç yağını kullanacağız Bayram dıştan kasabımızdan da temin edebiliriz Ben kuyruk yağı kullandım, tarifimize geçersek; sinirleri ve zarlarından temizlenmiş kuyruk yağını küçük küpler şeklinde doğrayıp süzgece alıyoruz ve sadece bir defa uygun bir şekilde yıkayıp, suyu süzülsün diye bekletiyoruz Normalde kanlı olarak et yemenin haram ve sağlık durumu açısından zararlı olduğunu biliyoruz, lakin öğrendiğim şöyle birşey var oysa eti artı yıkayarak kullanmanın bakteri üretimini kat kat daha hızlandırdığıdır Küçük küp doğranmış kuyruk yağını tenceremize alıp, kısık ateşte ağır ağır eriyene kadar pişiriyoruz Yağın şüphesiz yanmaması gerekiyor, bu yüzden ara ara tahta bir kaşık ile karıştırmalıyız Yağ adamakıllı eridiğinde damak zevki tadımıza tarafından ve yağın daha uzun vakit bozulmadan saklanabilmesi için bir çorba kaşığı dek tuzu da ekleyip, içinde karıştırarak eritiyoruz Kavanozlara sıcakken doldurup, kapağını güzelce kapatırsak dolapta ya da güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında, yıllardan beri bozulmadan saklayabiliriz
Nerelerde kullanacağımıza da değinirsek; ben bilhassa kebap, köfte yapımında çok kullanıyorum Yaptığınız basmakalıp bir köfteye bile dıştan yediğiniz kebap tadını verebilir bu yağ Etle pişen sebze yemeklerine de çok yakışıyor Uygulama alanı iyice size kalmış

Sıhhat, şifa olsun Hayırlı Bayramlar
 

Similar threads

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz gömlek yağı yemeklerinize lezzet katacak. MasterChef yarışmasıyla yeniden gündeme gelen gömlek yağı ile ciğer sarma yapılması istendi. Gömlek yağını ilk kez duyanlar da oldu. Peki gömlek yağ nedir ve nasıl pişirilir? Gömlek yapı kokar mı? Gömlek yağı faydalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kuyruk Yağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler *1 orta boy dolmalık lahana İç Malzemesi: *1 çay bardağı bulgur *1 çay bardağı pirinç *1 adet kuru soğan *1 adet domates *1 adet yeşil biber *Yarım demet maydanoz *1 yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı biber salçası *100...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Mercan Kebabı Malzeme ListesiYarım kilogram tavuk kıyması 100 gram kuyruk yağı (çekilmiş olacak) 1 adet orta boyda kuru soğan 1 adet orta boyda kapya biber 3 kaşık galeta unu (yemek kaşığı) Bir tutam tuz Bir tutam karabiber Kimyon Kırmızı toz biber Kekik Sıvı yağ ( kızartma için kullanılacak)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Hayvan yağı olan kuyruk yağı birden fazla kimse tarafından sevilmez. Ağır bir kokusu ve tadı olan kuyruk yağının insan sıhhatine yararları olduğunu biliyor muydunuz? Pekala kuyruk yağının yararları nelerdir? Porf. Dr. Canan Karatay'ın kuyruk yağı hakkındaki icmali nedir? Sizler için tüm bu merak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
183
Hayvan yağı olan kuyruk yağı çoğu kimse tarafından sevilmez. Ağır bir kokusu ve tadı olan kuyruk yağının insan sağlığına faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Peki kuyruk yağının faydaları nelerdir? Porf. Dr. Canan Karatay'ın kuyruk yağı hakkındaki yorumu nedir? Sizler için tüm bu merak edilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
858,497Konular
981,900Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt