teknolojiuzmani
FD Üye
Kuyruk Yağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr çekilmiş kuyruk
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 3 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 3 su bardağı bulgur
- 1 paket salamura yaprak
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- Limon tozu
- Yoğurt
- Sarımsak
Kuyruk Yağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp derin bir kaba alıyoruz.
- Üstüne bir baş sarımsak doğrayıp ekliyoruz.
- Kuyruk yapımızı ve zeytin yağımızı ekliyoruz.
- 3 bardak bulguru yıkayıp koyuyoruz üstüne.
- Salça ve baharatlarıda ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra kenara alıyoruz.
- Bir kazana sıcak su koyup kaynatıyoruz ve yapraklarımızı 5 dk kaynatıyoruz fazla tuzunu alıyoruz.
- Yaprakları soğuk su dolu kaba alıp 5 dk kadar da o denli bekletip sudan alıyoruz.
- Sarmalarımızı sarıyoruz.
- Tenceremize dizdikten sonra dolma taşımızı koyuyoruz ve üstünü iki parmak geçecek kadar soğuk su ek edip ocağa alıyoruz.
- Ocağa aldığımız sarmamızı kaynama çıkınca altını kısıp biraz tuz ve bir tatlı kaşığı kadar limon tozu ek edip 55 dk kadar pişirelim.
- Pişen sarmalarımızın suyunu süzüp kapağını kapatıp bir saat dinlendirelim.
- Dinlenen sarmalar servise hazır ister sade servis yapın.
- İsterseniz sarmalarımızın sütüne sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın afiyet olsun.