Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuyruk Yağlı Yaprak Sarma

Kuyruk Yağlı Yaprak Sarma

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kuyruk-yagli-yaprak-sarma.jpg

Kuyruk Yağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gr çekilmiş kuyruk
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 3 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 3 su bardağı bulgur
  • 1 paket salamura yaprak
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Limon tozu
  • Yoğurt
  • Sarımsak

Kuyruk Yağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp derin bir kaba alıyoruz.
  2. Üstüne bir baş sarımsak doğrayıp ekliyoruz.
  3. Kuyruk yapımızı ve zeytin yağımızı ekliyoruz.
  4. 3 bardak bulguru yıkayıp koyuyoruz üstüne.
  5. Salça ve baharatlarıda ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
  6. Yoğurduktan sonra kenara alıyoruz.
  7. Bir kazana sıcak su koyup kaynatıyoruz ve yapraklarımızı 5 dk kaynatıyoruz fazla tuzunu alıyoruz.
  8. Yaprakları soğuk su dolu kaba alıp 5 dk kadar da o denli bekletip sudan alıyoruz.
  9. Sarmalarımızı sarıyoruz.
  10. Tenceremize dizdikten sonra dolma taşımızı koyuyoruz ve üstünü iki parmak geçecek kadar soğuk su ek edip ocağa alıyoruz.
  11. Ocağa aldığımız sarmamızı kaynama çıkınca altını kısıp biraz tuz ve bir tatlı kaşığı kadar limon tozu ek edip 55 dk kadar pişirelim.
  12. Pişen sarmalarımızın suyunu süzüp kapağını kapatıp bir saat dinlendirelim.
  13. Dinlenen sarmalar servise hazır ister sade servis yapın.
  14. İsterseniz sarmalarımızın sütüne sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın afiyet olsun.
Kuyruk Yağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt