Kuzine Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Ön mayalamalı nefis pofuduk poğaça için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Kuzine Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ön mayalama yapmak için cezveye sütü suyu ve şekeri alıp karıştırıyoruz. Ağız yakmayacak kadar ılıklaştıktan sonra üzerine bir paket maya ekliyoruz.
- Eğer büyük paket instant mayalardan kullanıyorsanız altı çay kaşığı kadar koymanız yeterli olacaktır. Mayayı süte karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp 15 -20 dakika bekletiyoruz. Maya kabarıp köpürecektir.
- Daha sonra ayrı bir kaba un hariç diğer tüm malzemelerle beraber mayayıda ekleyip karıştırıyoruz. Sıvı bir harç olacaktır. İyice birbirine yedirdikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- 6 su bardağı un bazen değişiklik gösterebilir beş su bardağı koyduktan sonra altıncıyı yavaş yavaş ekleyin. Hamur hafif ele yapışır bir kıvam almalıdır. hamur teknesinin üstünü kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Ardından elimizle tepsiyi yağlayıp artık hamurlara şekil verebiliriz. Elimize aldığımız hamur parçalarını yuvarlak yuvarlak yapıp tepsiye dizin.
- İsterseniz ankastre fırında 150 derecede isterseniz kuzine sıcaklığında pişirebilirsiniz.
- Yaklaşık 35 -40 dakikada pişecektir. Piştikten sonra üstüne havlu sarıp 10 dakika daha dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.