Kuzu Balti Tarifi
Kuzu Balti pakistan
Kuzu Balti nasıl pişirilir
Kuzu Balti yapılışı
Kuzu Balti
imageskuzubaltitarifiresimli5ad429e5711c9
Kuzu Balti malzemeleri
1 kg but tarafından kemiksiz kuzu eti 1,5 su bardağı kaynar su 3 corba kaşığı balti masala ezmesi 2 corba kaşığı ghee (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ 3 diş sarımsak 1 corba kaşığı garam masala 1 buyuk baş soğan 12 demet taze kişniş veya 1 corba kaşığı kişniş tohumu 1 su bardağı su
sus icin:
taze kişniş yaprakları veya maydanoz yaprakları
Yapılışı
Fırını 190 derecede kızdırın Eti 3 cmlik kupler halinde kesin Firma girecek olan bir tencereye eti, su ve 1 corba kaşığı balti masala ezmesi ile koyun Tencerenin kapağını kapatarak 3040 dakika kadar fırında pişirin Dana sonra eti suyundan cıkarın ve et suyunu saklayın Soğanı soyup cok ince olarak kıyın Sarmısakları soyup dovun Taze kişnişi yıkayıp kıyın Ghee'yi yani posası alınmış tereyağını veya sıvıyağı, balti tavaya veya bir Wok'a koyup kızdırın İcine sarımsakları ve garam masalayı atıp 1 dakika cevirin, ateşi kısıp, kıyılmış soğanları ilave edin Birlikte karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar kavurun Ateşi yukseltip kalan 2 corba kaşığı balti masala ezmesini ve pişmiş kuzu etini ilave edin Eti 5 dakika altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Ayırdığınız et suyunu yavaş yavaş ilave edin Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 15 dakika hafif ateşte pişmeye bırakın
Daha sonra kıyılmış taze kişnişi ve suyu pişen ete ekleyerek 15 dakika daha hafif ateşte yavaş yavaş kaynatın
Et piştiğinde yumuşak, sosu ise koyu ve yoğun olmalıdır Arzunuza gore tuz ve karabiber atıp taze kişniş yaprakları ile susleyin Kuzu Balti'yi yanında haşlanmış pirinc Elma Chutney ve Nan ile servis yapın
Balti iki tarafı kulplu kunk bir tavadır İki tarafı kulplu sahanı andırır ama sahandan cok daha kalın ve ağırdır Isıyı dengeli olarak yayar Eğer Balti'niz yoksa altı kalın bakır bir tencere veya tava kullanabilirsiniz
Kuzu Balti pakistan
Kuzu Balti nasıl pişirilir
Kuzu Balti yapılışı
Kuzu Balti
imageskuzubaltitarifiresimli5ad429e5711c9
Kuzu Balti malzemeleri
1 kg but tarafından kemiksiz kuzu eti 1,5 su bardağı kaynar su 3 corba kaşığı balti masala ezmesi 2 corba kaşığı ghee (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ 3 diş sarımsak 1 corba kaşığı garam masala 1 buyuk baş soğan 12 demet taze kişniş veya 1 corba kaşığı kişniş tohumu 1 su bardağı su
sus icin:
taze kişniş yaprakları veya maydanoz yaprakları
Yapılışı
Fırını 190 derecede kızdırın Eti 3 cmlik kupler halinde kesin Firma girecek olan bir tencereye eti, su ve 1 corba kaşığı balti masala ezmesi ile koyun Tencerenin kapağını kapatarak 3040 dakika kadar fırında pişirin Dana sonra eti suyundan cıkarın ve et suyunu saklayın Soğanı soyup cok ince olarak kıyın Sarmısakları soyup dovun Taze kişnişi yıkayıp kıyın Ghee'yi yani posası alınmış tereyağını veya sıvıyağı, balti tavaya veya bir Wok'a koyup kızdırın İcine sarımsakları ve garam masalayı atıp 1 dakika cevirin, ateşi kısıp, kıyılmış soğanları ilave edin Birlikte karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar kavurun Ateşi yukseltip kalan 2 corba kaşığı balti masala ezmesini ve pişmiş kuzu etini ilave edin Eti 5 dakika altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Ayırdığınız et suyunu yavaş yavaş ilave edin Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 15 dakika hafif ateşte pişmeye bırakın
Daha sonra kıyılmış taze kişnişi ve suyu pişen ete ekleyerek 15 dakika daha hafif ateşte yavaş yavaş kaynatın
Et piştiğinde yumuşak, sosu ise koyu ve yoğun olmalıdır Arzunuza gore tuz ve karabiber atıp taze kişniş yaprakları ile susleyin Kuzu Balti'yi yanında haşlanmış pirinc Elma Chutney ve Nan ile servis yapın
Balti iki tarafı kulplu kunk bir tavadır İki tarafı kulplu sahanı andırır ama sahandan cok daha kalın ve ağırdır Isıyı dengeli olarak yayar Eğer Balti'niz yoksa altı kalın bakır bir tencere veya tava kullanabilirsiniz