
Kuzu Etli Beyaz (salçasız) Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kadar kemikli kuzu eti
- 2 su bardağı nohut
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Su
Kuzu Etli Beyaz (salçasız) Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir gece evvel ıslatılan nohut sonraki günü düdüklü tencerede 35 dakika kuzu eti ile haşlıyoruz.
- Sonrasında sıvı yağ ile kuzu etlerini pişirmeye başlıyoruz.
- Ortada çevirerek etlerin daha güzel pişmesini sağlıyoruz.
- Suyunu çeken etin içine 1 yemek kaşığı tereyağ ek ediyoruz.
- Etler piştikten sonra sıcak et suyu ya da olağan su ek ediyoruz.
- Gerisinden nohutları ek ediyoruz ve nohutlar pişinceye kadar pişiriyoruz.
- Tıpkı tanımı dana eti kuşbaşı et ve tavuk ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun
.