iltasyazilim
FD Üye
Kuzu etli karnıyarık tarifi için malzemeler
4 orta boy patlıcan
300 g kus?bas?ı et
2 sog?an
2 domates
2 sivri biber
Yarım c?ay bardag?ı zeytinyag?ı
Tuz
Karabiber
2 su bardag?ı sıcak su
Kızartmak için
Ayc?ic?ek yag?ı
U?zeri için
Toz parmesan peyniri
Kuzu etli karnıyarık hazırlanışı
Patlıcanların uc? kısımlarını kesip alacalı soyun Acısını almak ic?in tuzlu suda 10 dakika bekletin Su?zu?p kag?ıt havlu ile kurulayın Kus?bas?ı etleri yıkayıp bir tencereye alın U?zerini hafif gec?ecek s?ekilde su ekleyip pis?irin Sog?anları piyazlık dog?rayın Sarımsakları soyup ince dilimleyin Domateslerin kabuklarını soyup ku?p dog?rayın Biberlerin c?ekirdeklerini temizleyip ortadan ikiye kesin ve iri dog?rayıp hazırlayın
Zeytinyag?ını bir tavada ısıtın Dog?radıg?ınız sog?anları ve tuzu ilave edip soteleyin Sog?anlar pembeles?meye bas?ladıg?ında kus?bas?ı eti ekleyip yumus?ayıncaya kadar kavurun Dog?radıg?ınız sarımsak, domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyin Kısık ates?te 10 dakika pis?irin
Ayc?ic?ek yag?ını bir tavada ısıtın Patlıcanları kızgın yag?da arkalı o?nlu? hafif kızartın Kızaran patlıcanları kag?ıt havlu u?zerine alıp fazla yag?ını c?ektirin Patlıcanları bir fırın kabına aralıklı olarak yerles?tirin Orta kısımlarını bıc?akla hafif kesip ac?ın ve etli harcı paylas?tırın Domates pu?resine 2 su bardag?ı sıcak su ekleyip karıs?tırın ve fırın kabının kenarından do?ku?n U?zerine yag?lı kag?ıt kapatıp o?nceden ısıtılmıs? 200 derece fırında 2530 dakika pis?irin Yag?lı kag?ıdı alıp 10 dakika daha pis?irin Fırından alıp u?zerlerine toz parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın
4 orta boy patlıcan
300 g kus?bas?ı et
2 sog?an
2 domates
2 sivri biber
Yarım c?ay bardag?ı zeytinyag?ı
Tuz
Karabiber
2 su bardag?ı sıcak su
Kızartmak için
Ayc?ic?ek yag?ı
U?zeri için
Toz parmesan peyniri
Kuzu etli karnıyarık hazırlanışı
Patlıcanların uc? kısımlarını kesip alacalı soyun Acısını almak ic?in tuzlu suda 10 dakika bekletin Su?zu?p kag?ıt havlu ile kurulayın Kus?bas?ı etleri yıkayıp bir tencereye alın U?zerini hafif gec?ecek s?ekilde su ekleyip pis?irin Sog?anları piyazlık dog?rayın Sarımsakları soyup ince dilimleyin Domateslerin kabuklarını soyup ku?p dog?rayın Biberlerin c?ekirdeklerini temizleyip ortadan ikiye kesin ve iri dog?rayıp hazırlayın
Zeytinyag?ını bir tavada ısıtın Dog?radıg?ınız sog?anları ve tuzu ilave edip soteleyin Sog?anlar pembeles?meye bas?ladıg?ında kus?bas?ı eti ekleyip yumus?ayıncaya kadar kavurun Dog?radıg?ınız sarımsak, domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyin Kısık ates?te 10 dakika pis?irin
Ayc?ic?ek yag?ını bir tavada ısıtın Patlıcanları kızgın yag?da arkalı o?nlu? hafif kızartın Kızaran patlıcanları kag?ıt havlu u?zerine alıp fazla yag?ını c?ektirin Patlıcanları bir fırın kabına aralıklı olarak yerles?tirin Orta kısımlarını bıc?akla hafif kesip ac?ın ve etli harcı paylas?tırın Domates pu?resine 2 su bardag?ı sıcak su ekleyip karıs?tırın ve fırın kabının kenarından do?ku?n U?zerine yag?lı kag?ıt kapatıp o?nceden ısıtılmıs? 200 derece fırında 2530 dakika pis?irin Yag?lı kag?ıdı alıp 10 dakika daha pis?irin Fırından alıp u?zerlerine toz parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın