
Kuzu Etli Kuru Fasulye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kuru fasulye(akşamdan ıslatılıp sonraki gün biraz haşlanıp süzülecek)
- 250 gram kuzu kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı biber salçası
- 1 tatlı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz, tozşeker,
- Yarım çay kaşığı karabiber, toz tatlı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 4 su bardağı su (normal boyutta bardak ile)
Kuzu Etli Kuru Fasulye Yemeği Tanımı Yapılışı
- Tencereye etimizi koyalım suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte 10 dk pişirelim.
- Sonra yağları ekleyip karıştıralım yemeklik doğranmış soğanı ek edip karıştıralım.
- Tuzu baharatı salçaları koyalım karıştıralım sıcak suyunu verelim bu biçimde 20 dk etler su ile bir arada pişsin .
- 20 dk sonra haşlanan kuru fasulyeyi ekleyelim 30 dk daha bu formda kısık ateşte pişirelim .
- İsteğe nazaran acı sevenler acı çiçek kırmızı biber koyabilir soğuk havalarda çok yeterli gidiyor.