Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki)

Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kuzu-etli-sevketi-bostandikenli-bitki.jpg

Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram şevketibostan bitkisi
  • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limon suyu
  • Yeteri kadar tuz

Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye birkaç kaşık yağ koyup kızınca etleri mühürleyip üzerine çıkacak kadar su ilave edip ağzını kapatıyoruz .
  2. 30 dakika civarında pişiriyoruz.
  3. Kontrol ediyoruz pişmişse altını kapatıyoruz pişmediyse biraz daha süre verebiliriz düdüklü tencerede çok daha kısa zamanda pişirebiliriz.
  4. Etlerimiz pişerken içine bir yemek kaşığı un ve limon sıktığımız bir su hazırlıyoruz.
  5. Şevketi bostanlarımızı temizlenmiş olarak alıyoruz.
  6. Öncelikle güzelce yıkıyoruz .
  7. 15 dakika sirkeli suda bekletiyoruz .
  8. Daha sonra tekrar yıkıyoruz .
  9. Limonla beyaz olan kök kısımlarını ovuyoruz ve limonlu suya bırakıyoruz.
  10. Tencerenin dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koyuyoruz .
  11. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve içine atıyoruz birkaç tur kavuruyoruz .
  12. Daha sonra 2 yemek kaşığı unu koyup bir iki tur kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
  13. Kuşbaşı şeklinde doğradığımız şevketi bostanın kök kısımlarını tenceremize alıp üzerine çıkacak kadar soğuk su ilave ediyoruz .
  14. Suyu azar azar iyice karıştırarak ilave ediyoruz ki topaklanma olmasın yarım limonun suyunu da ilave ediyoruz .
  15. 20 dakika civarı kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz .
  16. Çatalla kontrol ediyoruz rahatça batması gerekiyor .
  17. Daha sonra yeşil kısımlarını, kalan zeytinyağını ve tuzunu ilave edip 10 dakika da bu şekilde pişiriyoruz.
  18. Yeşil kısımlarının körpe olanlarını kullanıyoruz büyük yapraklar dikenlidir onları kullanmıyoruz sıcak olarak servis ediyoruz.
  19. Ekşisini kendinize göre ayarlayabilirsiniz arzu ederseniz pul biber de servise alındı kullanabilirsiniz afiyetler olsun ♥️
Not 1 ;temizlenmiş şevketi bostanlar limonlu suya konmazsa kararıyor benimkiler buzdolabında poşette 2-3 gün beklemişti renkleri koyulaştı ama limonlu ve unlu su ile pişince beyazlıyorlar.

Not 2; etsiz de bu şekilde pişirip zeytinyağlı yemek olarak tüketebilirsiniz.

Not 3 ;salata da yapabilirsiniz otlarımızı sadece haşlayıp suyunu süzüyoruz yağ limon sarımsak sosu yapıp karıştırıp servis edebilirsiniz.

Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Şevketi Bostan Tanımı İçin Materyaller 1 kg şevketi bostan300 gr kesim kuzu eti3 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz1 limon suyu Şevketi Bostan Tanımı Yapılışı Şevketi bostan bir tarafı beyaz orta kısmı sert ve öbür tarafı yeşil bir ot. Öncelikle bol suda birkaç kere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Şevketi Bostan Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo şevketi bostan1 çay bardağı zeytinyağı500 gram kuzu kuşbaşı1 yemek kaşığı un1 limon suyuTuz Şevketi Bostan Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şevketi bostanların beyaz kısmıyla yeşilliğin birleştiği yerde orta kısmında sert odunumsu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Şevketi Bostan Tanımı İçin Gereçler 1 kg şevketi bostan500 gram kuzu kuşbaşı1 büyük soğan1 dolu çorba kaşığı un2 limonTuzGöz kararı su Şevketi Bostan Tanımı Yapılışı Şevket’i bostanlar dikenlerinden sıyrılır, koyu kahve rengi odunsu yerleri kazınır ve iki parmak genişliğinde doğranır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Şevket-i Bostan Tanımı İçin Materyaller 1 kilo şevketi bostanYarım kilo kuzu eti1 adet soğan3 yemek kaşığı zeytinyağ1 yemek kaşığı unYarım limon suyu1,5 su bardağı suTuzKarabiber (İsteğe bağlı)Düdüklü tencere de 35 dakika (Kısık ateşte) Şevket-i Bostan Tanımı Yapılışı Düdüklü tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Pirinçli Şevketi Bostan Malzemeler 12 kg şevketi bostan 1 adet iri boy kuru soğan 2 diş sarımsak 23 adet domates 56 yemek kaşığı zeytinyağı 1 avuç pirinç 1 çorba kaşığı toz şeker 12 limon suyu 12 çubuk tarçın 23 bardak su Tuz Şevketi bostanın dikenli yaprakları ve odunsu kökleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt