Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk kereviz
- 1 büyük uzunluk patates
- 250 gram kuzu eti
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet portakal
- 2 adet limon
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı yoğurt
Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı Yapılışı
- Kerevizi ve patatesi soyup küp küp doğruyoruz kereviz taze olan yapraklarında bir kaç kol ayırıyoruz.
- Doğradığımız kerevizi su doldurduğum bir kaba alıp üzerini bir limonun suyunu sıkıp bekleme birikiyoruz.
- Ocağa 2 tencere koyuyoruz birinde etleri kavuruyoruz başkasına isi havucun birini rendeleyip kavuruyoruz rengini vermeye başladığında soğan ve öteki havucu da küp küp doğrayıp ek ediyoruz .
- Biraz kavurulduktan sonra öteki tenceredeki kavurduğumuz etleri de katıyoruz .
- Bir iki çevirdikten sonra suyunu ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
- 15 dakika sonra et pismişim diye bakılır eyer pistiyse patates ek edilir.
- 7 dakika sonrada kerevizler ek edilir ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Derin bir kaseye yoğur ve unu biraz suyla çırpılır patates ve kerevizler yumuşadıysa yoğurt ve un karışımın içine kaynayan yemeyin suyunda 1 kepçe alınıp biraz çırpılır ve tencere ye dökülür .
- Bir iki tikirik kaynatılıp ocak kapatılır doğradığımız kereviz kapaklarınızda limon ve portakalın suyunu da birlikte yemeye ek edilip kapağı kapalı bir biçimde demlenmeye bırakılır.