Kuzu İncik Tanımı İçin Gereçler
- 2 incik kuzu
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 defne yaprağı
- 4-5 mantar
- 5 adet sarımsak
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Et çeşnisi ( Biberiye, tuz, toz biber, kekik, sarımsak, karabiber)
Kuzu İncik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İnciklerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz, et çeşnisiyle düzgünce ovuşturup evvelce altını açtığımız tavada yüksek ateşte zeytin yağı ile mühürlüyoruz.
- Mühürlediğimiz eti kenara alıyoruz ve düdüklünün içine zeytinyağı ve unu kavuruyoruz, hiç pişirmeden mantarları dilimliyoruz.
- Soğanları ve sarımsakları da ekliyoruz ve etimizi tencereye alıyoruz. Etin üzerine sirkeyi ve pekmezi ekleyip düdüklünün ağzını kapatıyoruz.
- 1, 5 saat en kısık ateşte pişiriyoruz. Mükemmel lezzetlenmiş bir et ve hafif ağır bir kıvamda şahane sosu eşliğinde servis ediyoruz.