Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuzu Külbastı (Döküm Tavada)

Kuzu Külbastı (Döküm Tavada)
0
141

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kuzu Külbastı (Döküm Tavada) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600-700 gram kuzu külbastı
Marinesi için ;
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Silme bir çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Biberiye

Kuzu Külbastı (Döküm Tavada) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Buzdolabında en az iki saat bekleyecek. Bir gece bekletilse daha yeterli olur.
  1. İlk evvel şayet etleri yıkayacaksanız soğuk suyla yıkıyoruz. Soğuk suyla yıkamamızın sebebi sıcak suyun etlerin doku ve kıvam kaybetmesine yol açmasıdır. Ben yıkamadan yapıyorum etin içerisindeki suyunu kaybetmemesi ve kuru olmaması için.
  2. Daha sonra cam bir kaba (plastik kapları asla tavsiye etmiyorum bilhassa et tavuk koyacaksanız) etleri yerleştirip marinesi için olan bütün gereçleri ek edip ete yediriyoruz ve üstlerine biberiyeleri koyuyoruz.
  3. Üstünü streç sinemayla kapatıyoruz bu halde buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.
  4. Pişirceğiniz vakit döküm bir tavayı ocağa alıp 10 dakika kadar ısıtın. Dumanlar çıktıktan sonra tavanın altını kısıp marinelediğiniz etleri maşa yardımıyla tavaya alın.
  5. İlk evvel her etin eşit dakikada artlı önlü yüzeylerini yağsız tavada mühürleyin.
  6. Şimdi mantolama sürecine geçeceğiz. 2 yemek kaşığı dolusu soğuk tereyağını etlerin olduğu tavaya boş yerlere koyun ve tereyağ eridiğinde etlerin üstlerine kaşık yardımıyla dökün ve bu sürece devam edin.
  7. Bu süreçleri yaparken tavaya biberiye de koyun aroma verecektir.
  8. Her birini 15 saniyede bir çevirerek, her eti 4 dakika kadar pişirin.
  9. Eğer orta pişmiş değil çok pişmiş seviyorsanız süreyi uzatabilirsiniz.
  10. Ben pirinç pilavı ve soğanlı bir salatayla servis ettim siz de dilediğiniz formda sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤.
Kuzu Külbastı (Döküm Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantarlı Kuzu Külbastı Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo kuzu külbastı3 adet kapya biber3 adet sivri biber4 diş sarımsak2 adet domates20 adet mantar1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı toz biber3 yemek kaşığı sıvı yağ Mantarlı Kuzu Külbastı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Izgara Tavada Kuzu Pirzola Tanımı İçin Gereçler 1 kg kuzu pirzola Marinesi için; Yarım çay bardağı sütTane karabiber ( 1 çay kaşığı kadar)1 çay kaşığı biberiyeZeytinyağ Izgara Tavada Kuzu Pirzola Tanımı Yapılışı Etlerimizi 1 gece evvelce marine edersek daha yumuşak ve lezzetli olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Soslu kuzu külbastı tarifi için malzemeler 1 kg kuzu külbastı 1 çay bardağı zeytinyağı Kimyon Sosu için 4 diş sarımsak 1 limon Yarım çay bardağı sirke 1 su bardağı et suyu 50 g eritilmiş tereyağı Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Sebzeli kuskus için 1 soğan 4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Soslu Kuzu Kelebek Pirzola Tarifi İçin Malzemeler 1/2 (yarım) kg pirzola Sos için: 1 çay bardağı zeytinyağı5 diş sarımsak1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber1 tatlı kaşığı kekikTuzİsteğe göre karabiber, kimyon da eklenebilir Serviste kullanmak için: 7-8 adet arpacık soğan7-8 adet mantar4-5 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Harika Tavuk Izgara (Döküm Tavada) Tanımı İçin Gereçler 1 kg tavuk bonfile1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı acı toz biber1/2 (yarım) çay kaşığı köri1/2 (yarım) çay kaşığı köfte baharı3 yemek kaşığı zeytinyağı Süper Tavuk Izgara (Döküm Tavada) Tanımı Yapılışı Bütün gereçler bir kapta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,496Konular
981,662Mesajlar
29,732Kullanıcılar
ozgurcexSon üye
Üst Alt