elektronikci
FD Üye
Kuzu Pirzola Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram kuzu pirzola
- 100 gram arpacık soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 3-4 adet biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuzu pirzolalarımızı bir kapta zeytin yağı ve kekik ile marine ediyoruz.
- Yaklaşık 1 saat bekletiyoruz.
- Daha sonrasında kızgın döküm tavada yağsız bir halde pişiriyoruz.
- Başka bir tavada yeteri kadar zeytinyağı sarımsak ve soğanları atıp karıştıyoruz.
- Sarımsakların kokusu çıkınca içerisine julyen doğranmış havuç ve biberleri atıyoruz.
- Daha sonrasında etleri alıp kızara kadar pişiriyoruz.
- En son tuz alıp altını kapatıyoruz.