Labneli Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket labne
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı şeker
Labneli Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve şeker çırpılır. Labne eklenir.
- Krema olana kadar karıştırılır.
- Yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
- En son kalan diğer malzemeler eklenir.
- Harcı için; elmalar küp küp kabuklarıyla doğranır.
- 1 şeker ve tarçınla karıştırılır.
- Kağıt serilmiş ya da yağlanmış kalıba önce kek hamurunun yarısı dökülür.
- Elmalı harcın yarısı dökülür.
- Geri kalan hamur elmalı harcın üzerine dökülür.
- En son kalan elmalar dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.