Labneli Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo karnabahar
- 1 paket pınar labne
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Labneli Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynamış suda karnabaharları 5 -6 dakika kadar haşlıyoruz (yumuşayıp rengi dönene kadar)
- Yağlı tepsiye dizip damak tadınıza göre zeytinyağı ,tuz ,karabiber (isteğe bağlı kekik veya biberiye) ile marine ediniz.
- Önceden ısıtılmış 220 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
- Bu arada labne peynir, tuz, karabiber ,zeytinyağını karıştırıyoruz .
- Bir tabağa yayıyoruz, fırından çıkan karnabaharları üzerine seriyoruz ve biraz zeytinyağı döküyoruz. Afiyet olsun.