Labneli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- ️4 yumurta
- ️180 gram şeker
- ️360 gram un
- ️1 paket kabartma tozu
- ️130 ml yağ
- ️200 ml fanta (şart değil)
- ️400 ml krema
- ️3 paket krema sertleştirici
- ️2 paket vanilya şekeri
- ️1 yemek kaşığı şeker
- ️400 gram labne
- ️2 yemek kaşığı reçel
Labneli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve yağı yavaş yavaş ekleyin. Son olarak fantayı ekleyin. Asidini kaybetmemesi için hamurumuzun içine yavaş yavaş döküp karıştırın.
- Kıvamımızı bir tepsi forumuna yerleştirip 175 derecede önceden ısıtılmış yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.
- Şimdi kremamızı hazırlıyoruz. 400ml krema, krema sertleştirici ve vanilya şekerini kabımıza döküp kabartma kadar çırpıyoruz.
- İkinci bir kaba labneyi ve şeker ekliyoruz. Şimdi çırpmış olduğumuz kremamızı labnemize ekleyip reçel de koyuyoruz.
- Hepsini yavaşça karıştır buzdolabında 30 dakika bekletiyorsunuz.
- Kekimiz soğuduktan sonra kremasını üzerine döküyoruz.
- 1 saat soğuması gerekiyor ve servise hazırdır.