Labneli Ve Peynirli Minik Poğaçalar Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Benimki yaklaşık 5 bardak kadar aldı )
- 1 adet yumurta sarısı
- Beyaz ve labne peynir
- Maydanoz
Labneli Ve Peynirli Minik Poğaçalar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt hafif kaynatılır (Serçe parmağınızla baktığınızda yakmamalı) maya, şeker ve süt yeterlice karıştırılır.
- Maya eridikten sonra öbür gereçler alınarak uygunca yoğrulur.
- Hamur yoğrulduktan sonra üzeri kapatılarak en az 1 saat bekletilir.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp, yuvarlanır. Ve yağlanmış tepsiye dizilir (Ben 16 tane falan çıkardım)
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar (20 dakikada oldu benimki) pişirilir.
- Pişen hamuru sofra bezine sıralayarak üzeri örtülür ve soğuması beklenir.
- Soğuyan poğaçalar kesilerek ortasına labne ve beyaz (karıştırılır) peynir konularak, maydanoza bulanır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.