Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Laboratuvarda yetiştirilen deniz ürünleri için tartışma sürüyor

Laboratuvarda yetiştirilen deniz ürünleri için tartışma sürüyor

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
laboratuvarda-yetistirilen-deniz-urunleri-icin-isim-arayisi3.jpg



Laboratuvarda yetiştirilen deniz ürünleri ya da genel olarak etler birçok insana cazip geliyor. Çünkü bu ürünler sayesinde insanların hayvanları öldürmesine ya da gezegene daha fazla zarar vermesine gerek kalmıyor. Üstelik istediklerini yiyerek! Ayrıca belirtmek gerekirse, bu laboratuvar ürünleri geleneksel ürünlerle rekabet edebilecek hayvan proteinine de sahip.

Laboratuvarda yetiştirilen deniz ürünleri neden farklı?


Bitki bazlı et alternatiflerine ne ad verileceği konusundaki tartışma sürüyor. Üstelik, endüstrinin laboratuarda yetiştirilen et ürünlerini geleneksel çiftlik hayvanı muadillerinden nasıl ayırt edeceği de soruları genişletti. Şu anda araştırmacıların standart kabul ettiği tek bir terim yok. Ancak araştırmacılar, şirketlerin bu ürünlere ne isim vereceğini bulmuş görünüyor.

laboratuvarda-yetistirilen-deniz-urunleri-icin-isim-arayisi1.jpg

Öncelikle, laboratuvarda yetiştirilen deniz ürünleri ve etleri bitki bazlı etlerle karıştırmamak lazım. Çünkü bitki bazlı etler, tamamen proteinden ve bitkisel gıdalardan elde edilen diğer bileşiklerden yapılıyor. Buna karşın laboratuvarda yetiştirilen et aslında sadece et. Yalnızca farkı canlı bir hayvanın ürünü değil.

Laboratuvar ortamındaki bu etleri araştırmacılar, büyütülen ve daha sonra steril bir tesiste toplanan hayvan hücrelerinden yetiştiriyor. Laboratuarda yetiştirilen et, kesilen çiftlik hayvanlarının sayısını azaltmak için büyük bir potansiyele sahip. Böylece, hem çevresel hem de zulüm endişelerini gideriyor.

laboratuvarda-yetistirilen-deniz-urunleri-icin-isim-arayisi2.jpg

Bununla birlikte bir sorun var; tüketiciler bu etleri geleneksel muadillerinden nasıl ayırt edecek? İşte bunun cevabı da ürünlerde etiketlerin ve markalamanın kullanılmasıyla cevaplanabilir.

Rutgers Üniversitesi araştırmacılarının yaptığı bir çalışma, bu ürünler için potansiyel bir standart adlandırma seçeneği sunuyor. Deniz ürünleri söz konusu olduğunda, en azından “hücre kültürlü” veya “hücre bazlı” ismine sahip olmasını ve böyle satılmasını istiyorlar.

Araştırmacılar, bin 200 tüketici ortalama bir marketteki Atlantik somonu ürününün paketlerini değerlendirdi. Etiketler ‘hücre bazlı deniz ürünleri’ veya ‘hücre kültürlü’ deniz ürünleri ibaresini içerdi. Tüketiciler, “hücre kültürlü” yerine “hücre bazlı” ifadesini biraz daha fazla tercih ettiklerini ifade etti.
 

Similar threads

Bilim insanları pandeminin başından beri COVID-19‘un arkasındaki virüsün (koronavirüs) kaynağını araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde araştırmacılar bu konuya ilişkin bir çalışma yayımladı. Çalışmaya göre, önemli bir viral proteindeki tek bir değişiklik bu virüsün hayvanlardan insanlara sıçramasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
* Suda bitki ve hayvanların yetiştirilmesi ve hasat edilmesidirHavuzlar, göller ve bataklık gibi doğal su bünyelerinde, acı su ve okyanuslarda yer alabilirlerSu ürünleri yetiştiriciliği, balık kuluçkahanelerde yaygın olarak bulunan tanklar gibi insan yapımı su kaplarında (veya ekipmanlarda)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Organik gıda çok popüler hale geldi Ancak, organik gıda etiketleri, avantajları ve talepleri içeren labirentte gezinmek kafa karıştırıcı olabilir Organik gıda zihinsel ve fiziksel sağlığınız için gerçekten daha iyi mi? GDO lar ve böcek öldürücüleri kansere ve diğer hastalıklara neden olur mu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Hisarcıklıoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası iş birliğinde "Tarım Politikaları ve Geleceği Konferansı"na katıldı. Tarımın ihmal edilmemesi gereken bir alan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Bilinçsizce tüketilen her şey doğanın talan edilmesine, insanın sömürülmesine yardım ederken, doğayı ve toplumu sömürenleri daha fazla varlıklı eder Etiketler Konusunda Bilmediklerimiz Ne değin az bilirsek, öyle fazla kandırılıyoruz Etiketli gıdaların üzerindeki etiketler, o gıda hakkında size...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt