bilgisayarci
FD Üye
Lahana Dolması (Birde Bu türlü Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk lahana
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (Tuzu kendiniz ayarlayın)
- Damak lezzetinize bağlı baharatlar ekleyebilirsiniz)
- 3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Lahana Dolması (Birde Bu türlü Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel orta uzunluk lahanamızı 5 dakika haşlıyoruz fazla erimeyecek halde lahananın kalınlığına nazaran değişe bilir yaprak yaprak ayrılması gerek.
- İlk materyallerimizi hazırlıyoruz ben biraz pişirip hazırlıyorum genelde.
- İlk evvel soğanı kavurup pirinçle bulguruda sıvı yağda kavuruyorum. Üstüne bir çay bardağı suyla bir arada baharatları ek edip, suyun çekmesini bekliyorum.
- Küçük bir kase seçip yaprağı içine yerleştiriyorum içine iç materyalden 2 yemek kaşığı koyuyorum ağzını kapatıp, zıt çeviriyorum yuvarlak bir hal alıyor.
- Küçük yaprakları ikişer olacak biçimde kaseye diziyorum bu türlü yaparak tepsiye diziyorum.
- Üzerine hazırlamış olduğum sosu gezdirip.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına 1 saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsunnn. üzülerek ben fırında biraz unutmuşum o yüzden üstü yandı siz denetim edin unutmayın lütfennn. !.