
Lahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım lahana
- 1 su bardağı kırık pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- Yarım limon
- Tuz ve isteğe göre baharatlayabilirsiniz
Lahana Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak lahana için bir tencereye yarıya gelecek kadar su koyup kaynamaya bırakalım.
- Lahanayı üçe bölün, yan tarafların ortadan kesin, ortasınıda üçe bölün.
- Kaynayan suya kestiğiniz bir bölümü koyup 3 dakika kaynatıp diğer tarafını çevirin ve kaynatın.
- Bu arada iç malzemede yazdığım bütün malzemeleri( domates, biber, soğan yemeklik doğranıcak) birleştirip karıştırın.
- Kaynayan lahanayı çıkarın ve hafif soğutun.
- Sarıp tencereye dizin .
- Üzerini biraz tuz ve 2 parmak geçecek kadar su ekleyin .
- İlk kaynamada kısın ve arada kontrol ederek pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Ben iç malzemeye yarım lahana kullandım siz isterseniz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Lahana Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı