Lahana Havuç Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 2 kg sarı havuç
- 2 kg siyah havuç
- Büyük lahana
- 2.5 kg sirke
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı limon tuzu
- Lahana
- Su
Lahana Havuç Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlarımızı güzelce kabuğunu soyalım ve güzelce doğruyalım.
- İstediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz .
- Büyük bir lahananın birinci kabuklarını alalım ve yeniden istediğimiz formda doğrayalım.
- Limon tuzu ve şekeri koyalım karıştıralım .
- 2 litre su ve 2. 5 litre sirkeyi lahana ve havuçlarımızın olduğu kabımızın üzerine gezdirerek dökelim .
- Üzerini bastıralım 2 saat beklesin.
- Daha sonra güzelce kaplarımıza koyalım ve 1 hafta bekleyelim ve hazır????.