![lahana-kavurmasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/13/lahana-kavurmasi.jpg)
Lahana Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram beyaz lahana
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kapya kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon (çay kaşığının ucuyla)
- Yarım çay bardağı sıcak su (gerekirse)
- 1 su bardağı yoğurt( koyu tarafından)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 kısım kıyılmış maydanoz
Lahana Kavurması Tanımı Yapılışı
- Soğanları yağda soteleyelim üzerine küçük küçük doğradığımız sarımsak ve kapya biberi ekleyelim 1 dakika daha kavuralım.
- İnce ince doğradığımız lahanaları da ek edip sotelemeye devam edelim.
- Salçasını, baharatlarını ve tuzunu da koyup düzgünce yumuşayıp suyunu salınca ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekip piştiğinden eminsek altını kapatalım şayet tam pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyip yeterlice pişirelim.
- Piştikten sonra kapağını açıp soğumaya bırakalım.
- Tabağımıza alalım üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu gereğince dökelim.
- Üzerine de maydanoz gezdirelim. Servise hazır. Afiyet olsun ????.