Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahana Kavurması

Lahana Kavurması
0
58

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
lahana-kavurmasi.jpg

Lahana Kavurması Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram beyaz lahana
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon (çay kaşığının ucuyla)
  • Yarım çay bardağı sıcak su (gerekirse)
Üzeri için:
  • 1 su bardağı yoğurt( koyu tarafından)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 kısım kıyılmış maydanoz

Lahana Kavurması Tanımı Yapılışı

  1. Soğanları yağda soteleyelim üzerine küçük küçük doğradığımız sarımsak ve kapya biberi ekleyelim 1 dakika daha kavuralım.
  2. İnce ince doğradığımız lahanaları da ek edip sotelemeye devam edelim.
  3. Salçasını, baharatlarını ve tuzunu da koyup düzgünce yumuşayıp suyunu salınca ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
  4. Suyunu çekip piştiğinden eminsek altını kapatalım şayet tam pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyip yeterlice pişirelim.
  5. Piştikten sonra kapağını açıp soğumaya bırakalım.
  6. Tabağımıza alalım üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu gereğince dökelim.
  7. Üzerine de maydanoz gezdirelim. Servise hazır. Afiyet olsun ????.
 
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt