elektronikci
FD Üye
Lahana Mantısı (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım orta boy lahana
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- İsteğe bağlı az dana kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Su
- 1 küçük kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Lahana Mantısı (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahananın üst yapraklarını koparalım ve ince uzun doğrayalım. Lahanayı yıkayalım ve süzdürelim. Soğanı halka şeklinde doğrayalım.
- Tenceremize zeytinyağı ve soğanı alıp kavuralım. Soğanlar diriliğini kaybettiğinde lahanayı ilave edelim. Ocağın altını kısalım. Arada karıştırarak kavurma işlemi yapalım.
- Tuzunu ve baharatlarınu ekleyelim. Lahana iyice yumuşayınca altını kapatalım.
- Salçalı sos için; zeytinyağını tavaya alalım salçayı ilave edip kavuralım. Biraz suyla açalım ve kaynatalım. Sarımsaklı yoğurt için ezilmiş sarımsak yoğurt ve tuzu iyice karıştıralım.
- Tabağımıza lahanayı alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu ilave edelim. Deneyenlere afiyet olsun ????