Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahana Mezesi (Ekşileme)

Lahana Mezesi (Ekşileme)
0
36

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
lahana-mezesi-eksileme.jpg

Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı İçin Materyaller

  • Haşlama İçin;
  • 5-6 yaprak lahana
  • 1.5 litre su
Sos İçin ;
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tam limon suyu
Baharatlar; (Arzuya göre)
  • Kırmızı biber
  • Pul biber
  • Sumak
  • Kimyon
  • Zerdeçal
  • Nane
  • Tuz

Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Lahanaları gelişi hoş doğrayalım, 10 dakika haşlayalım.
  2. Sos materyallerini bir kapta karıştıralım.
  3. Haşlanan lahanamızı süzelim lakin suyunu atmayalım yararları saymakla bitmez.
  4. Lahanayı bir kaba alalım ve evvel karıştırdığımız sosumuzu, sonrada baharatları ek ederek karıştıralım. (Kimyon,zerdeçal, pul biber, sumak ve tuz kullandım).
  5. Güzelce karıştıralım ve servis edelim hepinize afiyetler olsun efendim.
Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt