Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı İçin Materyaller
- Haşlama İçin;
- 5-6 yaprak lahana
- 1.5 litre su
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tam limon suyu
- Kırmızı biber
- Pul biber
- Sumak
- Kimyon
- Zerdeçal
- Nane
- Tuz
Lahana Mezesi (Ekşileme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanaları gelişi hoş doğrayalım, 10 dakika haşlayalım.
- Sos materyallerini bir kapta karıştıralım.
- Haşlanan lahanamızı süzelim lakin suyunu atmayalım yararları saymakla bitmez.
- Lahanayı bir kaba alalım ve evvel karıştırdığımız sosumuzu, sonrada baharatları ek ederek karıştıralım. (Kimyon,zerdeçal, pul biber, sumak ve tuz kullandım).
- Güzelce karıştıralım ve servis edelim hepinize afiyetler olsun efendim.