Lahana Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet çeyrek lahana
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 büyük kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çorba kaşığı hardal
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım soğan ince kıyılmış
- Tuz
Lahana Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı ince bir formda doğruyoruz uygun bir kaba alıyoruz havuç soğan tuz ekleyip 5-6 dk dinlendiriyoruz.
- Daha sonra elimizle güzelce ovuyoruz.
- Sonra yoğurt, mayonez, hardal, sirke, rendelenmiş sarımsak ekleyip, güzelce karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine ceviz serpip, kenarlarını ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.