
Lahana Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet lahananın dış yaprakları
- 1 baş soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tutam maydanoz
- Nane ,pul biber, tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kaşık domates salçası
- 2 su bardak su
- Tuz ,biber
Lahana Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahana yapraklarını kaynayan suda arkalı önlü çevirerek 2-3 dk haşlayıp süzgece alıyoruz.
- Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleştiriyoruz.
- Sarımsağı salçayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Domates püresini ve pirinci de ekleyip bir iki karıştırıp bir bardak su ekliyoruz.
- Tuz pul biber naneyi ekleyip kısık ateşte suyunu 5dk. Kadar çektiriyoruz ocağı kapatıp maydanozu da ekleyip tekrardan karıştırıp 15-20 dk. Demlendiriyoruz.
- Lahana yapraklarını çok büyükse sarma yapacak boyutta parçalara ayırıp iç harçtan bir yemek kaşığı koyup uzunlamasına düzeltip normal sıkılıkta sarıyoruz.
- Tencerenin alt kısmına lahana yapraklarından çıkan sert kısımları koyuyoruz ki her hangi bir dip tutma söz konusu olduğunda tedbirli olalım
- Sarmaları tenceremize dizelim.
- Sosu için 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı bir kaşık domates salçasını bir iki bardak su da açalım.
- Bu sosu sarmaların üzerini geçene kadar boşaltalım damak tadınıza göre tuz ve biber ekleme yapabilirsiniz
- En son sarmaların üzerine bir tabak basıp orta ateşte kaynayana kadar bekleyip sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim.Suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dk pişirelim afiyet olsun ????.