elektronikci
FD Üye
Lahana Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı domates sosu (rende domates)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabibeer
- Toz biber
- Sumak
- Reyhan
- Yeteri kadar kaynar su
- 2 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım limon
- 1 çay bardağı su
- Nane
- Pul biber
Lahana Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanamızı doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
- Çok haşlamayalım pirinçle de pişecek unutmayalım.
- Pirinçleri yıkayalım, soğanı ince ince doğrayalım.
- Sarımsağı rendeleyelim, maydanozu ince ince kıyalım ve başka iç gereçlerle birlikte bir kaba alıp düzgünce karıştıralım.
- Lahanamıza birer tatlı kaşığı kadar koyup saralım, tencereye dizelim.
- Kaynar suya salçayı ve tuzu atıp düzgünce karıştıralım ve sarmamızın üzerine sarmaların hizasında dolduralım.
- Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte tencerenin tabanında birazcık su kalıncaya kadar pişirelim.
- İndirmeye 15-20 dk kala tereyağı eritip içine salça ve sarımsağı atıp kavuralım.
- Kavrulunca limon ve suyu ekleyip kaynatalım ve pişmeye devam eden sarmalarımızın üzerine gezdirelim.(bu kısmı yapmasanız da olur ancak sarımsaklı sos farklı bir lezzet katıyor.)
- 15-20 dk pişirip tenceremizin altını ve kapağını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.