Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahana Sarması (Dürüm)

Lahana Sarması (Dürüm)
0
39

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
lahana-sarmasi-durum.jpg

Lahana Sarması (Dürüm) Tanımı İçin Gereçler


İçi için;
  • 1 kilo kıyma
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 6-7 kısım yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
  • 4 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
Dışı için;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 orta uzunluk sarmalık basık lahana
  • Tuz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak

Lahana Sarması (Dürüm) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sap kısmını bıçakla oyarak çıkartın. Yıkayın.
  2. Yayvan bir tencereye su koyup kaynayınca sap kısmını tencereye yerleştirin.
  3. 5 dk sonra aksi çevirin 5 dk sonra tekrar çevirin.
  4. Yumuşayan yaprakları üstten alın sonra tekrar çevirin bu türlü böyle yaprakları tek tek toplayın.
  5. Bir tepside damarlarını çıkarıp ikiye üçe bölüp kenara koyun hazırlayın.
  6. Sonra da içlerini bol bol koyup sarın.
  7. Tencerenin altına kestiğiniz damarları dizin üstüne sarmaları dizin.
  8. Salça, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin.
  9. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin dağılmaması için üzerine düz bir tabak koyun ve pişmeye bırakın.
  10. Yarım saatte pişiyor genelde fakat tadına bakarak ayarlayabilirisiniz.
  11. Tencereye koyduğunuz yağı tuzu kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Lahana Sarması (Dürüm) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt