Lahana Sarması (Dürüm) Tanımı İçin Gereçler
İçi için;
- 1 kilo kıyma
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 6-7 kısım yeşil soğan
- 3 yemek kaşığı kuru nane
- 4 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 orta uzunluk sarmalık basık lahana
- Tuz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
Lahana Sarması (Dürüm) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sap kısmını bıçakla oyarak çıkartın. Yıkayın.
- Yayvan bir tencereye su koyup kaynayınca sap kısmını tencereye yerleştirin.
- 5 dk sonra aksi çevirin 5 dk sonra tekrar çevirin.
- Yumuşayan yaprakları üstten alın sonra tekrar çevirin bu türlü böyle yaprakları tek tek toplayın.
- Bir tepside damarlarını çıkarıp ikiye üçe bölüp kenara koyun hazırlayın.
- Sonra da içlerini bol bol koyup sarın.
- Tencerenin altına kestiğiniz damarları dizin üstüne sarmaları dizin.
- Salça, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin.
- Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin dağılmaması için üzerine düz bir tabak koyun ve pişmeye bırakın.
- Yarım saatte pişiyor genelde fakat tadına bakarak ayarlayabilirisiniz.
- Tencereye koyduğunuz yağı tuzu kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.