Lahana Sarması (Harcını Pişirmeden, Kıymalı ,Acılı) Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane orta uzunluk lahana
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 1 büyük baş kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı
- 1 buçuk yemek kaşığı acı tatlı salça
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber, kimyon
- Yarım demet maydanoz
- Kaynamış su
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Üzerine çıkacak kadar sıcak su
Lahana Sarması (Harcını Pişirmeden, Kıymalı ,Acılı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel lahananın ortasını çıkaralım, iki kesime bölelim.
- Büyük bir tencereye su dolduralım kaynasın .
- Kaynamaya başlayınca ikiye ayırdığımız lahanayı tencereye bırakalım, tencere büyük olmasa başka farklı haşlayalım .
- 2 dakikada bir altüst edelim.
- Lahana yumuşayınca sudan çıkaralım, kalan lahana ya da tıpkı süreci yapalım.
- Lahanayı sudan geçirelim ben dolma harcını pişirmeden köfte harcı üzere yapıyorum, geniş bir leğenin içerisine soğan ,maydanoz ,sarımsak yemeklik doğruyorum.
- Kıyma ve bütün malzemeyi ekleyip köfte harcı üzere yoğuruyorum.
- 5 dakika sonra yapacağım tencerenin tabanına lahananın damar kısımlarından dizin.
- Bütün lahanayı sarıp kaynamış su içerisine yağ ,salça ve tuz ekleyip yeterlice karıştırdıktan sonra sarma tenceresinin üzerine gezdirip ağır bir tabak bırakın.
- 35 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar denetimli bir halde pişiriyorum afiyet olsun çok hoş oldu.