Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahana Sarması (Harcını Pişirmeden, Kıymalı ,Acılı)

Lahana Sarması (Harcını Pişirmeden, Kıymalı ,Acılı)
0
41

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
lahana-sarmasi-harcini-pisirmeden-kiymali-acili.jpg

Lahana Sarması (Harcını Pişirmeden, Kıymalı ,Acılı) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane orta uzunluk lahana
  • Yarım kilo yağlı kıyma
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı
  • 1 buçuk yemek kaşığı acı tatlı salça
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon
  • Yarım demet maydanoz
Haşlamak için;
  • Kaynamış su
Pişirmek için;
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzerine çıkacak kadar sıcak su

Lahana Sarması (Harcını Pişirmeden, Kıymalı ,Acılı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel lahananın ortasını çıkaralım, iki kesime bölelim.
  2. Büyük bir tencereye su dolduralım kaynasın .
  3. Kaynamaya başlayınca ikiye ayırdığımız lahanayı tencereye bırakalım, tencere büyük olmasa başka farklı haşlayalım .
  4. 2 dakikada bir altüst edelim.
  5. Lahana yumuşayınca sudan çıkaralım, kalan lahana ya da tıpkı süreci yapalım.
  6. Lahanayı sudan geçirelim ben dolma harcını pişirmeden köfte harcı üzere yapıyorum, geniş bir leğenin içerisine soğan ,maydanoz ,sarımsak yemeklik doğruyorum.
  7. Kıyma ve bütün malzemeyi ekleyip köfte harcı üzere yoğuruyorum.
  8. 5 dakika sonra yapacağım tencerenin tabanına lahananın damar kısımlarından dizin.
  9. Bütün lahanayı sarıp kaynamış su içerisine yağ ,salça ve tuz ekleyip yeterlice karıştırdıktan sonra sarma tenceresinin üzerine gezdirip ağır bir tabak bırakın.
  10. 35 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar denetimli bir halde pişiriyorum afiyet olsun çok hoş oldu.
Lahana Sarması (Harcını Pişirmeden, Kıymalı ,Acılı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt