Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahana Sarması Soğan Dolması

Lahana Sarması Soğan Dolması
0
54

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Lahana Sarması Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane biber
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım demetten az kıyılmış taze nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (Ayçiçekte olabilir)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu sulandırılacak
  • 1 tane limon
  • 2 diş sarımsak
Sarmak için;
  • Sarmalık lahana
  • 2 tane soğan

Lahana Sarması Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak pirinci yıkayalım tercih ederseniz yarım su bardağı bulgurda ekleyebilirsiniz hoş oluyor.
  2. Pirinci süzüp, kaba alalım üzerine çok ufak doğradığımız domates soğan ve biberi ekleyelim.
  3. Sarımsağı rendeleyip, ekleyelim salçaları yağı baharatları da ekleyelim maydanoz ve naneyi de ince ince doğrayıp, ekleyelim en son limonu sıkalım ve limon tuzunun üzerine 3 yemek kaşığı su koyup, eritelim onu da ekleyelim karıştıralım, sarmanın içi hazır.
  4. Lahanaları yapraklara ayırıp, kaynamakta olan suya atalım 2-3 dakika dursun hafif yumuşayacak sonra çıkarıp süzeğe koyalım hepsini bu türlü yapıyoruz daha sonra hepsini sarabileceğiniz büyüklükte keselim bir yaprak lahanayı 4 e bölebilirsiniz.
  5. 1 tatlı kaşığı kadar içten koyalım saracağımız lahanaya ve saralım.
  6. Bitene kadar bu türlü yapıyoruz.
  7. Soğan dolması için; iki tane soğanı soyup ortasından çok az birşey kesiyoruz dikey olarak ve kaynayan suya atıyoruz.
  8. 20 dk kadar kaynatıyoruz ve soğuyunca teker teker çıkartıp, içine biraz iç koyup, sarıyoruz.
  9. Lahanaları tencereye diziyoruz üzerine soğan dolmasını da koyup, kaynamış su ekliyoruz üzerini çok az geçecek formda ve üzerine tabak yerleştirip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  10. Ocağın altını yüksek ateşte açıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıyoruz 1 saat kadar pişiriyoruz ortada bir denetim ediyoruz suyu çekmiş mi diye suyu biten sarmanın altını kapatıyoruz 10 dk kadar dinlenmeye bırakıp, servis ediyoruz. Afiyet olsun ????
Lahana Sarması Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt