Lahana Sarması Tarifleri
Resimli Lahana Sarması Tarifi
Lahana Sarması nasıl yapılır,
Lahana Sarmasının yapılışı resimli Tarifi
imageslahanasarmasitarifiresimli5ad43edfa4247
lahana sarması nasıl sarılır
MALZEMELER
•1 orta boy lahana
•250300 gr kıyma
•2 adet iri soğan
•1 su bardağı pirinc
•1 cay bardağı bulgur
•2 kaşık tereyağı (5060 gr)
•34 cay bardağı zeytinyağı
•1,5 yemek kaşığı domates salcası
•1 tatlı kaşığı biber salcası
•Yarım demet maydanoz, dereotu
•Pulbiber, karabiber, nane, reyhan, tuz
Uzeri icin:
•Sıvı yağ
•Sıcak su
TARİF
Lahanayı kocan kısmı yukarı gelecek şekilde tezgaha alın Bıcak yardımıyla en ustteki lahana yaprağını ayırın Bu şekilde sıra takip ederek tum lahanaları teker teker ayırın
Derin bir tencerede su kaynatın Kaynadıktan sonra suya bir miktar tuz ilave edin
Lahana yapraklarından 34 adet suya alıp haşlayın Haşlarken bir tarafını 1 dk kadar suda kalınca cevirip diğer tarafını da suya batırın
Haşlanan lahanaları bir tepsi ya da suzgece alıp suyunu suzdurun Lahana yaprakalarının damarlı kısımlarını kesip sarmalık kısımlarınıda sarma boyu kadar keserek hazırlayın
Tum ic malzemeleri karıştırıp hazırlayın
Lahana yapraklarını avcunuzun icine alıp bir miktar ic alıp kenarlarını kapatmadan incecik sarın Alt kısmına lahananın damarları kısımlarını yerleştirdiğiniz tencereye, sardığınız lahanaları duzgunce yerleştirin
Sarmaların uzerine sıvı yağ gezdirin, tencerenin kenarından bir miktar tuz ilave ederek kaynar suyu sarmaların uzerine gelecek kadar fakat gecmeyecek şekilde koyun En uste sarmaların dağılmaması icin bir tabak yerleştirip kapağını kapatın Ocağa alın kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 1520 dk pişirin
alıntı
Resimli Lahana Sarması Tarifi
Lahana Sarması nasıl yapılır,
Lahana Sarmasının yapılışı resimli Tarifi
imageslahanasarmasitarifiresimli5ad43edfa4247
lahana sarması nasıl sarılır
MALZEMELER
•1 orta boy lahana
•250300 gr kıyma
•2 adet iri soğan
•1 su bardağı pirinc
•1 cay bardağı bulgur
•2 kaşık tereyağı (5060 gr)
•34 cay bardağı zeytinyağı
•1,5 yemek kaşığı domates salcası
•1 tatlı kaşığı biber salcası
•Yarım demet maydanoz, dereotu
•Pulbiber, karabiber, nane, reyhan, tuz
Uzeri icin:
•Sıvı yağ
•Sıcak su
TARİF
Lahanayı kocan kısmı yukarı gelecek şekilde tezgaha alın Bıcak yardımıyla en ustteki lahana yaprağını ayırın Bu şekilde sıra takip ederek tum lahanaları teker teker ayırın
Derin bir tencerede su kaynatın Kaynadıktan sonra suya bir miktar tuz ilave edin
Lahana yapraklarından 34 adet suya alıp haşlayın Haşlarken bir tarafını 1 dk kadar suda kalınca cevirip diğer tarafını da suya batırın
Haşlanan lahanaları bir tepsi ya da suzgece alıp suyunu suzdurun Lahana yaprakalarının damarlı kısımlarını kesip sarmalık kısımlarınıda sarma boyu kadar keserek hazırlayın
Tum ic malzemeleri karıştırıp hazırlayın
Lahana yapraklarını avcunuzun icine alıp bir miktar ic alıp kenarlarını kapatmadan incecik sarın Alt kısmına lahananın damarları kısımlarını yerleştirdiğiniz tencereye, sardığınız lahanaları duzgunce yerleştirin
Sarmaların uzerine sıvı yağ gezdirin, tencerenin kenarından bir miktar tuz ilave ederek kaynar suyu sarmaların uzerine gelecek kadar fakat gecmeyecek şekilde koyun En uste sarmaların dağılmaması icin bir tabak yerleştirip kapağını kapatın Ocağa alın kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 1520 dk pişirin
alıntı