Lahana Sarması Ve Kuru Dolma (Karışık Dolma) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım küçük boy lahana (ben lahanaları daha önce haşlayıp buzluğa atmıştım bu sekilde daha pratik hazır oluyor)
- 10 adet kuru biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı erik salçası (yoksa nar ekşisi)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Sumak
- Yedi türlü baharat
- Maydanoz
- Zeytinyağı
Lahana Sarması Ve Kuru Dolma (Karışık Dolma) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kaynamış suyun içerisine kuru biberlerimizi koyup haşlamaya bırakalım.
- Daha sonra uygun bir kaba 2 şu bardağı yıkanmış pirinci koyup üzerine tüm malzemeleri ekleyip iyice harmanlayalım.
- Haşlanan biberleri yıkayıp süzdürelim.
- Önce lahanaları sarıp tencereye dizelim.
- Daha sonra kuru biberlerimizi doldurup lahanaların üzerine dizelim.
- Son olarak tencereye dolmaların hizasına gelecek şekilde şu ekleyip üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatıp tencerenin kapağını kapatalım.
- Pişmeye bırakalım.
- Son 10 dk dolma taşını açıp üzerine az zeytinyağı gezdirip 10 dk daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatalım.
- 20 dk dinlendirdikten sonra servis edelim.Not: isteğe göre kuru patlıcan ve kuru kabakta ekleyebilirsiniz ????.
Afiyet olsun ????????.
Lahana Sarması Ve Kuru Dolma (Karışık Dolma) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı