Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- Orta uzunluk lahana
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 3 küçük soğan
- 1 maydanoz
- 1 nane
- 1 dereotu
- 1 kase rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- Tuz, nane, pul biber
Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Lahana parçalanıp tuzlu suda haşlanır.
- İç gereçler sırasıyla bir ortaya getirilip karıştırılır ve sarmamız ister uzun ki bu formül bana daha (pratik geliyor, ister üçgen yada muska halinde sarılır.)
- Hizasında salça soslu su eklenir.
- Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. (sarmaların dinlenmesine dikkat etmelisiniz. ).