Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- Orta uzunluk lahana
- 2 bardak pirinç
- 4 adet orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı karabiber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım demet maydanoz
Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Kaynayan suyu sarmalık halde parçaladığınız lahanaların üstüne dökün ve bu formda 1dk bekletin (yumuşaması için).
- İç harcı için soğanları uygunca doğrayın ve pirinçlerin içine koyun.
- Baharatları da ekleyin, domatesleri doğrayın ,maydanozları doğrayın ve iç harcını hazırlayın.
- Yumuşayan lahanaların içine rulo üzere sarın.
- Pişirecek tencerenizin içine koyup üstüne zeytinyağı ek edip kaynamasını bekleyin.