bilgisayarci
FD Üye
Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 tane orta uzunluk domates
- 2 büyük çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küçük demet nane
- 1 küçük demet maydanoz (Yeşillik ölçüsü ve çeşidi tercihe nazaran ayarlanabilir)
- 1 orta uzunluk yumuşak sarmalık lahana (Büyük uzunluk ise yarısını kullanabilirsiniz)
- Tencereye 3 su bardağı su
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sarmalık lahananızı seçerken bastırdığınızda içine yanlışsız yumuşak ve dış yaprakları yeşil olan lahanalardan seçiniz).
- Öncelikle lahananın yapraklarını pişireceğimiz kadarını ayıp ocakta kaynayan sıcak suya teker teker batırıp yumuşayınca çıkarıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Bir taraftan da iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Yaprakların ortasından geçen kalın damar kısmını kesiyoruz ve oluşan iki parçayı uzunluktan üçe bölüyoruz aslında bu süreçle uzunca dikdörtgen olarak oluşacak.
- İstediğiniz kalınlığa nazaran iç harcı koyarak sarabilirsiniz (ben lahanada kenarları kapatmıyorum).
- Tencerenin tabanına yaprakların kestiğiniz sert kısmını yerleştirin ve sardığınız yaprakları bu koçanların üzerine yerleştirin.
- Sarmaya koyu yeşil yapraklardan başlayın tencerenin alt kısmına bu sarmaları dizerek gidin.
- Sarmaların üstünü lahana yapraklarıyla kapatıp üzerine bir tabak koyarak pişirin.
- Tencereye suyunuzu ekleyerek ortalama yarım saat kadar kapağı kapalı halde pişirin. Afiyet olsun.