Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1. 5 yemek kaşığı salça(biber domates karışık)
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
- 1 adet orta boy lahana
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı su
Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahananın sarmalık yaprakları ayrılır ve yumuşayıncaya kadar kaynar su da haşlanır.
- İç harç için yemeklik doğranan soğan ile tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.
- Lahanaların orta ve sert yerleri ayrılarak tencere altına taban görevi üstlenmesi babında dizilir.
- Lahana büyüklüğüne göre iç harç koyularak sarılır, biz sarmayı kenarlarını kapamadan sardık güzel de oldu????.
- Tencereye dizayn işi tamamlandıktan sonra sosu hazırlanır ve üzerine gezdirilir.
- Kısık ateşte lahanalar pişene kadar 15-20 dk pişirilir veee final. Afiyetle yenir