Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane büyüğünden sarmalık beyaz lahana
- 4,5 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı bulgur
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Bir tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu ( isteğe bağlı )
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
- Sıvı yağ
Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle beyaz lahananın yapraklarını ayırıp yıkayalım.
- Geniş bir tencereye 2-3 litre kadar su dolduralım ocağa koyup kaynamaya bırakalım.
- Su kaynayınca içine azar azar beyaz lahana yapraklarından atarak yaklaşık 5 dk kaynatarak yumuşamasını sağlayalım.
- Süzgeç kaşık yardımıyla yumuşayan lahanaları alıp soğuk su dolu bir kap içerisine alalım.
- Lahana yapraklarının hepsi bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- Haşlanan lahana yapraklarını süzgeç içerisine alarak suyunu süzdürelim.
- Şimdi sarma içini hazırlayalım pirinç ve bulguru güzelce yıkayalım.
- Kuru soğanları yemeklik doğradıktan sonra uygun bir tavada sıvı yağ ile birlikte kavuralım.
- Sonra salçayı ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra pirinç ve bulguru ilave edip kavuralım.
- 2 su bardağı sıcak su dökelim maydanoz ve dereotunu da doğrayıp ekledikten sonra suyu çekilene kadar kısık ocakta pişirelim.
- Suyu çekildikten sonra ocaktan alalım. (sakın daha fazla su eklemeyelim).
- Lahana yapraklarını sarabileceğimiz boyutlarda keselim içerisine 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup saralım.
- Pişireceğimiz tavanın tabanına lahananın dış yapraklarından serelim.
- Sardığımız lahana sarmalarını üzerine düzgün bir şekilde dizelim.
- Sarma işlemi bittikten sonra yarım yemek kaşığı salçayı, 1 tatlı kaşığı tuzu 3-4 su bardağı sıcak suda özeyip sarmanın üzerine dökelim.
- Birazda sıvı yağ gezdirdikten sonra üzerine düz bir servis tabağı kapatıp ocağa koyalım.
- Kaynayınca ocağı kısalım kısık ateşte pişirelim.
- Suyu çekilince halen pişmediyse azar azar su ilave edelim.
- Piştikten sonra 20 dk kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı