Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahana Sarması

Lahana Sarması
0
36

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
lahana-sarmasi.jpg

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyüğünden sarmalık beyaz lahana
İçi için gerekli malzemeler;
  • 4,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu ( isteğe bağlı )
Üzeri için;
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıcak su
  • Sıvı yağ

Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle beyaz lahananın yapraklarını ayırıp yıkayalım.
  2. Geniş bir tencereye 2-3 litre kadar su dolduralım ocağa koyup kaynamaya bırakalım.
  3. Su kaynayınca içine azar azar beyaz lahana yapraklarından atarak yaklaşık 5 dk kaynatarak yumuşamasını sağlayalım.
  4. Süzgeç kaşık yardımıyla yumuşayan lahanaları alıp soğuk su dolu bir kap içerisine alalım.
  5. Lahana yapraklarının hepsi bitene kadar aynı işleme devam edelim.
  6. Haşlanan lahana yapraklarını süzgeç içerisine alarak suyunu süzdürelim.
  7. Şimdi sarma içini hazırlayalım pirinç ve bulguru güzelce yıkayalım.
  8. Kuru soğanları yemeklik doğradıktan sonra uygun bir tavada sıvı yağ ile birlikte kavuralım.
  9. Sonra salçayı ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra pirinç ve bulguru ilave edip kavuralım.
  10. 2 su bardağı sıcak su dökelim maydanoz ve dereotunu da doğrayıp ekledikten sonra suyu çekilene kadar kısık ocakta pişirelim.
  11. Suyu çekildikten sonra ocaktan alalım. (sakın daha fazla su eklemeyelim).
  12. Lahana yapraklarını sarabileceğimiz boyutlarda keselim içerisine 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup saralım.
  13. Pişireceğimiz tavanın tabanına lahananın dış yapraklarından serelim.
  14. Sardığımız lahana sarmalarını üzerine düzgün bir şekilde dizelim.
  15. Sarma işlemi bittikten sonra yarım yemek kaşığı salçayı, 1 tatlı kaşığı tuzu 3-4 su bardağı sıcak suda özeyip sarmanın üzerine dökelim.
  16. Birazda sıvı yağ gezdirdikten sonra üzerine düz bir servis tabağı kapatıp ocağa koyalım.
  17. Kaynayınca ocağı kısalım kısık ateşte pişirelim.
  18. Suyu çekilince halen pişmediyse azar azar su ilave edelim.
  19. Piştikten sonra 20 dk kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt