Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 250 gr kıyma
- 1,5 su bardağı bulgur
- 2,5 su bardağı pirinç
- 2 büyük kuru soğan
- Maydanoz arzu edilirse
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- Reyhan
- Pul biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım litre sıcak su
Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük tencerede şu ekleyip kaynatıyoruz, yaprak yaprak ayırdığımız lahanaları haşlıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
- İç malzemelerini hazırlıyoruz. Karıştırma kabında ince doğranmış soğan, bulgur, pirinç, salça, yağ ve kıymayı ekleyip baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız iç harçtan bir yemek kaşığı yaprak lahanaya ekleyip sarıyoruz ve tencereye yerleştiriyoruz, harcımız bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz tencere dolduktan sonra sosu ekleyip, kısık ateşte yarım saat yada kırk dakika pişiriyoruz.
- Sosu yarım litre sıcak su ile karıştırıp tereyağında ekleyip karıştırıp sarmaların üzerine döküyoruz. Afiyet olsun