
Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı çorbalık pirinç
- 250 gram kıyma
- 5-6 dal yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 er tatlı kaşığı karabiber, pulbiber,nane, sumak,tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates suyu
- Yarımdan az çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 su bardağı su
Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk öncelikle lahanamızı dörde bölüp kaynar suda çok afif haşlayıp soğuk suya tutup kenara alalım.
- İç harcımız için bulgur ve pirinci ılık suda iyice yıkayıp yeşillikleri incecik doğrayıp diğer malzemelerle karıştıralım.
- Lahana yapraklarımızı küçük kareler kesip incecik sarıp tencereye döşeyelim.
- Üzerine sosumuzu hazırlayıp dökelim.
- Ocağı alıp kısık ateşte 40 dk kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet olsun.