elektronikci
FD Üye

Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet büyük uzunluk lahana
- 2 adet orta uzunluk kurusoğan
- 5 diş sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- 300 gr beyaz kıyma
- 1-5 tatlı kaşığı toz sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 1 çay kaşığı limon tozu silme
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı salça
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı yıkayıp uygun bir tencerede yapraklarını ayırarak haşlayalım.
- Öteki yandan.Soğan sarımsak olabildiğince ufak doğrayalım.
- Pirinci yıkayalım ve başka tüm materyaller ile birlikte karıştırma kabına alarak hepsini karıştıralım.
- Yaprakları tek tek iç harcı ile doldurup görseldeki üzere saralım.
- Uygun bir tencereye dizerek dolma taşını üzerine bırakalım.
- Üzerini geçecek kadar kaynamış su ek ederek kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun????.