elektronikci
FD Üye
Lahanalı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 rendelenmiş havuç
- 1 büyük kuru soğan
- 2 kase pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 küçük kase kuru kayısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
Lahanalı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile bir arada soteleyin.
- İnce doğradığınız lahanayı ekleyip soğanla bir arada birkaç dk yağda çevirin.
- Tereyağını ekleyin ve rendelenmiş havucu da ekleyerek hepsini yaklaşık 10 dk tencerenin kapağı kapalı biçimde pişirin.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra evvelce ıslattığınız pirinçi yıkayıp ek edin.
- Kayısıları da ufak doğrayıp üzümle bir arada ekleyip karıştırın.
- Birkaç dakika birlikte bekledikten sonra üzerini 1 parmak geçecek formda kaynar suyu ekleyin.
- Baharatlarını ve tuzunu da ek edip karıştırıp kapağı kapalı halde suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.