Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahmacun Böreği

Lahmacun Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
lahmacun-boregi.jpg

Lahmacun Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yufka
  • 250 gram yarım yağlı kıyma
  • 1 adet kabukları soyulmamış orta uzunluk domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
Yufka ortalarına sürmek için;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Lahmacun Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
  2. Yufkaların ortasına tek tek yağlı sütten sürüp kenarlarını içe hakikat kırışık yerleştirin.
  3. Son yufkayıda tıpkı halde yağlayıp güzelce yerleştirin.
  4. Bütün zerzevatları blendırdan geçirip kıyma ile birleştirin.
  5. Salçayı yağı tuz ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun ve yufkaların üzerine serin.
  6. 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Pişen böreği sıcaklığı çıkınca tepsinin altına serdiğimiz yanmaz kağıt yardımıyla rulo formunda sarin.
  8. Sardığınız böreğinizi 2 parmak kalınlığında kesip servis yapın. Afiyet olsun.
Lahmacun Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt