elektronikci
FD Üye
Lahmacun Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 250 gram yarım yağlı kıyma
- 1 adet kabukları soyulmamış orta uzunluk domates
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Acı pul biber
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Lahmacun Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
- Yufkaların ortasına tek tek yağlı sütten sürüp kenarlarını içe hakikat kırışık yerleştirin.
- Son yufkayıda tıpkı halde yağlayıp güzelce yerleştirin.
- Bütün zerzevatları blendırdan geçirip kıyma ile birleştirin.
- Salçayı yağı tuz ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun ve yufkaların üzerine serin.
- 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen böreği sıcaklığı çıkınca tepsinin altına serdiğimiz yanmaz kağıt yardımıyla rulo formunda sarin.
- Sardığınız böreğinizi 2 parmak kalınlığında kesip servis yapın. Afiyet olsun.